dragon's well tai chi daoyin yoga qigong school haarlem
 

Tai Chi / Taijiquan

innerlijke kracht, lichamelijke en geestelijk beheersing

Tai Chi is een Chinese gevechtskunst die is gericht op het ontwikkelen van innerlijke kracht, zowel geestelijk als lichamelijk. Je leert hoe je jouw lichaam en geest als een samenhangend geheel kunt laten samenwerken en hoe je de tegenstander zijn eigen kracht tegen zichzelf laat gebruiken.

Tai Chi is een van de drie grote interne kung fu stijlen. Bij Tai Chi draait het eerder om het gevecht met jezelf dan dat met de tegenstander. We handelen in overeenstemming met de natuurlijke wetmatigheden en vertrouwen daarbij meer op onze geest en onze innerlijke kracht dan op louter spierkracht en fysieke vaardigheden.

Tai Chi kent verschillende aspecten, het is enerzijds een gevechtskunst, anderzijds is het een filosofie en levenswijze. Daarnaast kent het ook een medicinale werking. Regelmatige beoefening helpt je te ontspannen, helpt geestelijke en lichamelijke blokkades weg te nemen, helpt je je innerlijke balans (terug) te vinden en helpt je ook nog eens om je langduriger en beter te kunnen concentreren.

De lessen worden gegeven door viervoudig Nederlandskampioen Tai Chi Silvester Polderman.

Als u nog vragen heeft of zich wilt aanmelden voor een proefles, kunt u gebruik maken van het contactformulier op onze site.

Tai Chi / TaijiquanDinsdag20:00 - 21:30Hedastraat 3 Haarlem
Lesrooster...
Routebeschrijving...>
Lesgeld...>
tai chi taijiquan intern kung fu les

daoyin yoga les

qigong les cursus

Tai Chi

Tai Chi Les
Wat is Tai Chi?
Gezond & Fit
Lesrooster

NIEUWS

di 25 april en wo 26 april is er geen les!

Beluister online het interview met Silvester uitgezonden door de Boeddhistische Omroep.

ARTIKELEN

- Wat is Daoyin Yoga?
- Het Zen van Bodhidharma
- Wat is Tai Chi?
 
Dragon's Well is aangesloten bij de Stichting Taijiquan Nederland (STN) en International Development Center for Southern Tai Chi
Copyright 2010 - 2014, Dragon's Well - Haarlem | Contact: info@dragonswell.nl